A testékszer nem a modern kor találmánya, több ősi kultúrában is megtalálhatjuk. A piercing viselését az embereknél különböző elvek indokolhatják, ezek lehetnek vallási, kulturális megfontolások, vagy mint manapság a nyugati világban elterjedt: egyszerűen csak testdíszek. A piercing viselése a test minden táján elterjedt. A legkedveltebb testrész a köldök, de gyakori az orr-, a szemöldök-, a nyelvpiercing is.

"Monroe" piercing

Monroe piercing

Marilyn Monroe híres szépségjegye után.

Labret piercing

Labret piercing

A labret piercing az alsó ajak alatt az áll fölött lévő ékszer.

Medusa piercing

Medusa piercing

A Medusa piercing a felső ajak felett helyezkedik el.

Köldök piercing

Köldök piercing

A hölgyek körében a legelterjedtebb piercing, mert kihangsúlyozza a csípőt és a hasat. Egyiptomban a királynők privilégiuma volt.

Microdermal vagy "egypontos" testékszer

Microdermal piercing

A hagyományos testékszertől eltérően a microdermal esetében egy ki/bevezető nyílás van és az ékszer talp része horgonyként tartja a helyén. A fej rész fájdalommentesen cserélhető.

Fül tágító

Fültágító ékszer, karika

A behelyezett gyűrűt 2-3 hetente cseréljük esetenként 1-2 mm-es különbséggel a kívánt méret eléréséig.

Orr piercing

Orr piercing

Az orrban is többféleképpen helyezhetünk el ékszereket, a középső un. septum részbe helyezett karikától az oldalra szúrt apró pötty-ékszerig.

Intim piercing

Intim piercing

Az intim testrészekbe helyezett piercingek a testékszerek legdiszkrétebb fajtái, mivel a mindennapi viseletben nem láthatóak. Mind nőknél mind férfiaknál a nemi szervek közvetlen közelében helyezzük el számos különböző pontokban.