-Mikor kezdtél el tetoválni és miért döntöttél emellett a hivatás mellett?

-Már tinédzser koromban tetoválás mintákat rajzoltam, tehát régi szerelem az enyém a szakma iránt! Elsőnek keresztapámnak terveztem egy nonfiguratív mintát, azt hiszem 13 éves lehettem. Nem sokkal később megjelent azzal a mintával a felkarján, amit én rajzoltam. Nagyon jólesett, de akkor még fel sem fogtam igazán, mennyire nagy jelentősége van egy ilyen döntésnek. Nagyjából 6 éve kezdtem tetoválni, ebből 3 és fél éve szalonban dolgozom. Mindig is valamilyen művészeti ágazatból szerettem volna megélni és ebben a szakmában még érvényesülni is lehet, nem úgy, mint pl. a festőknek. Megfelelő kapcsolatok nélkül, csak magának tud festeni az ember, nem pedig eladásra.

 

-Mi a különbség a ,,tetováló életed” és az ezt megelőző közt?

-Mielőtt jelenlegi szakmámban elhelyezkedtem volna, nem kevés évet húztam le a kereskedelemben. Játékszoftverekkel, zenével és filmekkel foglalkoztam, majd hajszálon múlt, hogy El Bundy-t (cipő osztályvezetőt) csináljanak belőlem egy másik cégnél. De mivel az egyik feltétel az volt, hogy hagyjam abba a tetoválást így gyorsan visszautasítottam eme ajánlatot! Az áruházi leltárokat a hátam közepére sem kívánom már! Szerintem életem legjobb döntése volt, mikor magam mögött hagytam ezt az egészet.

 

-Szeretsz Debrecenben élni? Mit gondolsz, könnyebb vagy nehezebb itt helytállni, mint a fővárosban?

-Szeretem Debrecent! Itt nőttem fel lakótelepi suhancként. Mindig is ez lesz az otthonom. Tetoválás szempontjából az utóbbi időben itt is kezd nagyon telített lenni a szakma , csakúgy mint a fővárosban. De még mindig könnyebb dolga van az embernek itt. Debrecen olyan, mint egy nagy falu. A hírek gyorsan terjednek, így könnyebb szakmailag elismertté, vagy hírhedtté válni!

 

 -Megtaláltad a kedvenc stílusodat?

-Imádom a színes mintákat! Legyen az realista, vagy más stílusú. Szerencsére egyre többen keresnek meg ilyen jellegű mintákkal. Nagyon szeretem, ha én szerkeszthetem össze a tetoválás képi világát a megbeszélt motívumokkal. Igyekszem kompromisszumra jutni a vendégeimmel, hogy mindketten maximálisan elégedettek legyünk a végén!

 -Ha csak egyetlen tetoválót választhatnál, kit mondanál a legjobbnak a világon?

-Nekem hatalmas kedvencem Dmitriy Samohin! Elképesztő, hogy milyen minőségű mintákat visz fel a bőrre, amik gyógyulás után is ugyanolyan szépek, mint mikor elkészültek! Természetesen ez az ember egy megszállott művészlélek!

 

 -Mit tanácsolnál az első tetoválásuk előtt állóknak?

-Mindenkinek, aki az első tetoválása előtt áll alapos utánajárást javasolok! Portfóliók böngészését, nem sajnálva rá az időt és energiát. Személyes egyeztetést a választott tetoválóval, utána pedig türelmet, hiszen sok tetováló, aki kicsit is kiemelkedően dolgozik, kijár bizonyos időközönként külföldre is, ami nem kevés időt vesz el az itthoni munkából, így az előjegyzés könnyen kinyúlik több hónapra, vagy egy évre is. A tetoválás egy olyan dolog, amit örökre magunkon hordunk, így pont ettől nem szabad sajnálni a rááldozott időt és energiát!

 

-Hogyan látod magad 10 év múlva?

-Azon dolgozom, minden munkával töltött napomon, hogy szakmailag minél jobb és elismertebb legyek. A befektett munka pedig meghozza gyümölcsét. 10 év múlva örülnék, ha egy lapon említenének a világszínvonalú tetoválókkal!

 

 

* Időpontért keressétek Gabit az alábbi elérhetőségein:

telefon: +36 70 612 2514 

instagram: gaborjuhasztattoo

* További munkáit ide kattintva tekinthetitek meg: Juhász Gábor