-Mióta tetoválsz és hogy kerültél a Főnixbe?

-Kábé 10 éve kezdtem a tetoválást, hülyeségnek indult az egész. Pár haverommal egymást varrogattuk egy általunk összedobott walkman motoros géppel, aztán egyre jobban megtetszett és megvettem az első komolyabb tetováló gépemet. Pár évvel később ideköltöztem Debrecenbe, sikerült bekerülnöm egy szalonba, ahol sokat fejlődtem. Aztán úgy alakult, hogy szabadúszó lettem és Atti felajánlotta, hogy dolgozzak a Főnixben, ami egy nagy megtiszteltetés volt számomra és nem mondhattam nemet.

 

-Mi a kedvenc stílusod?

-Amiket a legjobban élvezek csinálni, azok a fekete-szürke realisztikus stílusú tetoválások, de emellett szeretek takarásokat is készíteni, mert sokkal nagyobb kihívás, mint egy szűz bőrre tetoválni. Ez utóbbinál kicsit kötöttebb a mintaválasztás, mindenképpen közösen kell kiválasztanunk a vendéggel, és sok esetben kompromisszumokkal jár, mert nem biztos, hogy az általa kiválasztott új minta fedni fogja a régit.

-Mi alapján dől el, hogy kell-e lézerezni a javítandó mintát, vagy tudod anélkül is takarni?

-Vannak esetek amikor annyira sötét a minta, amit takarni kell, hogy szinte lehetetlen lenne bármit is tetoválni rá, hogy az szép legyen. Ilyenkor mindenképpen lézeres kezelés szükséges, hogy egy szép minta kerülhessen a helyére. Tehát attól függ hogy kell-e lézerezni, hogy mennyire sötét a takarandó felület. Pár alkalom lézeres kezelés után akár egy világosabb mintát is rá lehet tetoválni, ha valaki nem szereti a sötét nagyon kontrasztos motívumokat.

 

-Mi volt a legdurvább minta amit takarnod kellett?

-A legdurvább takarásom az úgy nézett ki, hogy volt egy minta az alkarján, amit valaki már megpróbált eltakarni, elég sikertelenül, mert az sem lett szebb, mint az előző és végül egy nagy fekete paca lett az egész. Az se könnyítette meg a munkát, hogy viszonylag friss, pár hónapos tetoválásról beszéltünk és “szerencsémre” ki sem volt kopva. Nagyon kötött volt a mintaválasztás, de a vendég nyitott volt minden ötletre, így egy rózsaablakkal díszített koponyával sikerült eltakarni, ami 8 óra alatt készült el. Sok szürkét és fehéret kellett használni, hogy világosabb árnyalatok legyenek benne.

-Mi az amit a vendégek legtöbbször kérdeznek tőled tetováltatás előtt?

-Sok érdekes kérdés szokott lenni, pl.: ,,Csináltál már ilyet? , Fájni fog?" De vannak értelmesebb kérdések is, általában az érdekli őket, hogy mióta tetoválok. Egy párszor eljátszottuk hogy az volt a válasz, hogy egy hete, vagy hogy ez lesz az első tetoválásom. De szerencsére mindig jól sült el a poén és nem volt sértődés belőle. laughing

 

-Van olyan minta amiről lebeszéled a vendégeidet?

-Igen, általában az olyan mintákat nem ajánlom nekik, amiket csak azért akarnak magukra varratni, mert a kedvenc hírességükön is ez van, de ez ritkán fordul elő, leginkább bizonyos területekről szoktam lebeszélni az embereket, pl.: ujj, kézfej, nyak. Ezekhez a területekhez szerintem fel kell nőni és jól átgondolni, mert ezeket nehezen lehet eltakarni és ha megbánod, nem lehet ráhúzni a pulcsit.

 
-Nemrég született egy kisfiad. Mit mondanál neki, ha egyszer elédállna és azt mondaná, hogy tetováló akar lenni?
 

-Azt mondanám neki, hogy ha igazán szeretné akkor legyen és segítek neki mindenben, hogy el tudjon indulni ezen az úton, de ő is igazán kell, hogy akarja és szeresse, mert csak úgy lehet benne jó, meg persze némi tehetséggel.

-Hogyan lehet nálad legegyszerűbben időpontot kérni és mennyire tervezzen előre az, aki tőled szeretne tetoválást?

-A legegyszerűbb és legkönnyebb személyesen a stúdióban, vagy messengeren, ezeket azért is kedvelem jobban, mert a telefont nem tudom mindig felvenni és nehéz mintát egyeztetni, mivel nem látom miről lenne szó. Jelenleg 2-3 hónap a várakozási idő nagyobb tetoválásoknál. Ha kisebb (írás, dátum, szimbólum) tetoválásról van szó akkor azt hamarabb is el tudom vállalni.

 

 

 

* Időpontért kereshetitek Ottit facebook oldalán, vagy telefonon:

+36 30 532 0567