Nem úgy sikerült, ahogy szeretted volna? Meguntad? Van megoldás!

Az elrontott, megunt tetoválások esetén kétféle megoldás közül választhatunk. Az egyik a lézeres eltávolítás a másik pedig a fedés. Bármelyik megoldás mellett is döntessz, hozzánk biztosan fordulhatsz. De nézzük mit kell tudnod...

* Lézeres tetoválás eltávolítás

A mai modern lézertechnológiai berendezések lehetővé teszik, hogy a tetoválásokat hegmentesen elhalványítsük. Fontos kiemelni, hogy a kezelt bőr felület sosem lesz olyan, mint a tetoválás előtt. Az eredeti állapotot visszaállítani nem lehet. Na már most biztos felmerül benned a kérdés, hogy

Hogy a frászba működik ez a dolog...??

A tetoválás során a festékszemcséket a bőr mélyebb rétegeibe jutattjuk, ahol a szervezet természetes védekezését szolgáló sejtek a festékszemcséket méretükből adódóan nem tudják eltávolítani. Ekkor segít az eszköz (Q-kapcsolt Nd:YAG lézerkészülék), melynek lézersugarai elnyelődnek a festékszemcsékben, melyek ezáltal apró darabokra rombolja őket. A készülék által leadott fényimpulzusok olyan ütemben melegítik fel a szemcséket, hogy azok apró darabokra bomlanak.

Így készülj rá!

A kezelést megelőző hetekben fontos, hogy vizes alapú krémmel megfelelően hidratáld a kezelendő bőrfelületet, ezzel rugalmasabbá téve a bőrt. Az adott bőrfelület szőrtelenítése is javasolt. Továbbá a megfelelő hatékonyság érdekében a kezelést megelőző hetekben és a kezelések között kerüld a napozást, a barnító krémeket vagy a szoláriumot. A kezelendő felületen a kezelést megelőző naptól már ne használj sminket, izzadásgátlót és egyéb testápoló szereket. Ha az érintett felületen ékszer található annak ideiglenes kivétele szükséges.

A kezelés folyamata

A tetoválás eltávolítás előtt a bőrfelületet megtisztítjük, szükség esetén szőrtelenítjük. A felületet fertőtlenítjük, majd megkezdjük az eltávolítást, mely ideje alatt steril gumikesztyű és védőszemüveg használata szükséges.

A bőröm nem fog megégni...??

Természetesen nem. A leadott fényimpulzusok nagyon rövidek, a bőrtől eltérő színű festékanyagban ez gyorsabban elnyelődik, mintsem a bőrünk kritikus szintig felmelegedne. A bőrön enyhe bőrpír, napégéshez hasonlítható fájó érzés jelentkezhet. Erősen érzékeny bőr esetén egy fehér bevonat képződik a kezelés helyén, ami magától lehámlik. Átlagosan 2-3 nap alatt a bőr felhólyagosodik, lehámlik. Ezeket a problémákat égési sérüléshez hasonló módon lehet kezelni. A kezelést követő első nap alkalmazhatunk hideg borogatást, jeges pólyát is.

Ott vagyunk már, ott vagyunk már....?

A lézeres kezelés nem lóverseny. A tetoválás méretétől és színétől függően több kezelésre is szükség van a kívánt végeredmény eléréséhez. Általában 4-8 kezelés, színes tetoválások esetén lehet több is. Az alkalmankénti 10-30 perces kezelések között pár hét (jellemzően egy hónap) pihenési időt kell tartani, amíg az előző kezelés során szétaprózódott festékszemcsék eltűnnek. A szükséges kezelések számát sokminden befolyásolja. Világosabb bőrön hatékonyabb a kezelés, míg sötétebb, napbarnított bőrön több alkalomra is szükség lehet. A festék minősége, színárnyalata szintén hatással van az eltéávolítás hatékonyságára.

Utókezelés

Amit két kezelés között tenned kell, az nem más, mint megfelelő krémmel kenni a felületet naponta több alkalommal. Vigyáznod kell arra, hogy ne érje semmilyen szennyeződés a sérült bőrfelületet. A gyógyulást segíti, ha megfelelő mennyiségű folyadokat iszol, ami kb 3 liter naponta. A kezelést követő első 10 napban igyekezz elkerülni, hogy túlzottan víz érje a kezelt területet. Kerüld a szaunát, szoláriumot, napozást. 4-6 hét elteltével a kezelés okozta sérülések regenerálódnak, ekkor lehet újabb kezelést elkezdeni.

További kérdesekkel fordulj bizalommal hozzánk az alábbi elérhetőségeken:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 2820 082